Wat wij bieden

Een rieten dak is een waardevolle investering waarbij eerlijk en vakkundig advies ontzettend belangrijk is. Advies over de mogelijkheden, verzekeringen en onderhouden. Wat u misschien niet weet is dat de verzekeringspremie voor uw rieten dak niet hoger hoeft te zijn dan voor een pannendak. U heeft ongetwijfeld veel vragen. Daarom ga ik, graag samen met u om de tafel. Gewoon omdat u echt wilt weten waar u aan toe bent. Samen bespreken we de mogelijkheden waarbij uw persoonlijke wensen centraal staan. Ik geef u duidelijk en eerlijk advies zodat u achteraf niet voor onprettige verrassingen komt te staan. 

Kiest u voor een nieuw rieten dak van Rietdekkersbedrijf Prins, dan kunt u 10 garantie krijgen op uw dak! Heeft u al een rieten dak of hooiberg dan adviseer ik graag bij al uw vragen over reparaties, vervangingen en verbeteringen aan uw rieten dak. Ook als het dak niet door ons gelegd is.

Rieten dak dekken

De kwaliteit van het rieten dak wordt mede bepaald door de behandeling van het riet vanaf de oogst tot aan de verwerking ervan. Het riet wordt gesneden in de winter tussen december en april en het liefst na een vorstperiode, want dan is het blad eraf en is het riet dus schoner.

Het meest bekende riet is het Wieden riet uit de Overijssel, maar steeds meer rietdekkers gebruiken riet uit hele andere delen van de wereld. Zoals Roemenië, Turkije en Oostenrijk. Toch komt het meest gebruikte riet tegenwoordig uit China. Het klimaat in China is supergunstig voor het laten groeien van riet, de winters zijn erg koud en de natuur daar zorgt zelfs voor een klein waslaagje op het riet, waardoor het minder vocht vasthoudt.

Samen met u zullen wij met zorg uitzoeken welk soort riet het meest geschikt is voor uw dak. Elk soort riet heeft zijn eigen eigenschappen en is dus niet automatisch geschikt voor ieder rieten dak.

Meer weten over de constructiemogelijkheden van een rieten dak?

Onderhoud aan rieten dak

U wilt dat uw rieten dak er altijd mooi bij ligt. Dat spreekt voor zich. Daarom komen wij graag bij u langs. Om te kijken hoe het gaat, met u én uw dak. In ons vochtige klimaat heeft uw dak deskundigheid en aandacht nodig om haar fraai en fris te houden. Een grondige schoonmaakbeurt, wegwerken van oneffenheden, en het bestrijden van alg-, zwam- en mosvorming bijvoorbeeld. Wij willen op tijd kunnen ingrijpen en voorkomen dat u onverwachte en onnodige kosten tegenkomt. Daarom willen wij u en uw rieten dak blijven adviseren, onderhouden en verzorgen. Met ons onderhoudscontract blijft uw rieten dak zo lang mogelijk prachtig en gezond.

Garanties & Verzekeringen

Voor het maken van een rieten dak worden bepaalde eisen gesteld zoals, vakkennis, ervaring, en deskundigheid. Wij werken volgens de richtlijnen van de Rietmeesters. Wij kunnen u dan ook 10 jaar garantie geven op de kwaliteit en uitvoering van een rieten dak wat door ons is gelegd.

Vroeger was het zo dat de mensen dachten dat een rieten dak verzekeren duur was, maar daar is nu een einde aangekomen, dankzij het schroefdak. Voor een rieten dak gemaakt op een dichte onderconstructie betaalt u dezelfde verzekeringspremie als voor een pannendak. Er is in combinatie met de Vakfederatie Rietdekkers een verzekering ontwikkeld die voldoet aan de eisen en waarbij het rieten dak niet behandeld hoeft te worden met een brandvertrager.

Laat ons uw rieten dak verzorgen

Neem nu met ons contact op voor het bedekken van uw dak! Wij geven u graag meer informatie of komen langs voor een vrijblijvende offerte.